• 40 jaar ervaring in speciale diëten voor onderzoeksdieren
  • Optimale kwaliteit
nl
Menu

Nieuws

Nieuwsbrief Februari 2018

PRODUCT IN DE KIJKER: BEDDING

Carfil biedt u een volledig assortiment bedding aan van verschillende Europese producenten: bestraald met bestralingscertificaat of onbestraald, op basis van hout (vuren, populier, aspen), maïs of cellulose. Ons aanbod bedding wordt aan een constante kwaliteitscontrole onderworpen en verhoogt het comfort van uw onderzoeksdieren. De bedding is verpakt op plastic paletten. Er zijn standaardanalyses en certificaten beschikbaar.

WELK MATERIAAL KIEZEN VOOR UW KOOIEN

De huisvesting van onderzoeksdieren die Carfil verkoopt, beantwoordt aan alle wettelijke vereisten. We bieden kooien in verschillende soorten kunststof aan, steeds van topkwaliteit. Kunststof is makkelijk te reinigen en te ontsmetten. Kiest u voor kooien uit polycarbonaat of uit polysulfon? Een kort overzicht van de voor- en nadelen van beide materialen

Polycarbonaat of polysulfon

Kooien in polycarbonaat (PC) kan u autoclaveren op temperaturen tussen 120°C en 138°C. Kooien in polysulfon (PSU) zijn hittebestendiger: u kan ze autoclaveren aan temperaturen tussen 134°C en 165°C. Kooien in PSU zijn haast onverslijtbaar, zolang ze niet bekrast zijn.

Kiest u het materiaal van uw kooien op basis van de kostprijs, dan moet u rekening houden met het feit dat PSU drie keer duurder is dan PC. Kooien in PC vormen dan de meest voordelige keuze. Die kan u immers elke 4 jaar goedkoop vernieuwen, waardoor u ook weer niet-bekraste kooien heeft. Kooien in PSU zijn dan wel drie keer duurder maar hebben ook een levensduur van 10 tot 12 jaar.
Beide materialen zijn helaas niet krasvast en ook de manier van autoclaveren beïnvloedt de levensduur van uw kooi.

De keuze van het materiaal voor uw kooien hangt dus af van het budget dat u wil besteden, de levensduur van de kooien die u voor ogen heeft, en de manier van autoclaveren.

PRODUCT IN DE KIJKER: KOOIVERRIJKING

Carfil Nesting Cup: Met deze kooiverrijking op basis van kraftpapier kunnen dieren een nest maken. Het product is vergelijkbaar met grasstengels en leunt sterk aan bij het natuurlijk nestmateriaal van muizen in het wild. Het is autoclaveerbaar en kan aangeleverd worden met een analysecertificaat. Het materiaal wordt geleverd in doseerbare, voorgevormde cups waardoor u ook de vast kost per kooi bij elk gebruik kent.

ONGEDIERTEBESTRIJDING DOOR RENTOKIL

Ons magazijn is zo gebouwd dat er geen ongedierte naar binnen kan: er zitten werings-borstels onder deuren en poorten, elektrische vliegenvangers en feromoonvallen houden insecten weg. Preventief organiseren we tussentijdse fumigaties en er worden op regelmatige basis controles uitgevoerd door de erkende ongediertebestrijdingsfirma Rentokil

TWEEDEHANDS LABOMATERIALEN

Via de besparingsknop op onze website, vindt u een geactualiseerde lijst met tweedehands labomaterialen die we u aan een interessante prijs kunnen aanbieden.