• 40 jaar ervaring in speciale diëten voor onderzoeksdieren
  • Optimale kwaliteit
nl
Menu

Nieuws

Carfil viert 40 jarig bestaan

Carfil Quality viert zijn 40 jarig bestaan in 2020.

Op donderdag 11 juni 2020 werd Carfil Quality gehuldigd door de kamer van Koophandel, Voka Mechelen – Kempen voor zijn 40 jaar bestaan. 

Via deze weg willen wij onze klanten bedanken voor hun klantentrouwheid, onze leveranciers voor het garanderen van de continuïteit van ons assortiment en onze medewerkers voor hun jaren inzet en het verhaal van Carfil Quality mee te schrijven.

Wat in 1980 startte als een “nevenactiviteit” groeide al snel uit tot een volwaardige hoofdactiviteit. In de eerste jaren bestond het assortiment slechts uit voeding en bedding waarbij de focus voornamelijk in België lag. Later werd er ook geëxporteerd naar Frankrijk, Nederland en Luxemburg.

In de jaren 90 breidde het assortiment al een keer uit met uitrusting maar het is pas sinds 2000 dat het assortiment aanzienlijk werd vergroot met onder andere: kooiverrijking, anesthesie, huisvesting voor dieren, identificatie, desinfectiemachines en detergent voor het reinigen van de huisvesting.

De laatste jaren kunnen we ook SPF NZW konijnen en conventionele Aachener mini pigs aan onze klanten aanbieden.  

Op dit moment heeft Carfil Quality in meer dan 10 landen klanten.

Heeft u een zeer specifieke vraag of wenst u meer informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met Carfl Quality. Wij proberen altijd een oplossing te zoeken voor uw situatie.

Carfil zet ook in op de circulaire economie. Via een zusterbedrijf, Life Science Equipment, kan u namelijk ook tweedehands uitrusting kopen voor uw animalarium zoals conventionele kooien, IVC’s, drinkflessen en nog veel meer.

Life Science Equipment staat voor: besparing op uw budget, besparing in tijd en recyclage.

Vanaf de zomerperiode van 2020 zullen wij ook producent zijn van een eigen kooiverrijking. Hierover volgt later meer informatie.