• 40 jaar ervaring in speciale diëten voor onderzoeksdieren
  • Optimale kwaliteit
nl
Menu

Nieuws

Validatie in de X-ray faciliteiten in Europa.

Carfil Quality kondigt aan dat het zijn volledige gamma heeft laten valideren in de X-ray faciliteiten in Europa.

Al meer dan 30 jaar biedt Carfil Quality producten aan die gesteriliseerd zijn door gamma straling. Het laatste jaar was het echter een uitdaging om onze klanten te blijven voorzien van gesteriliseerde producten omdat alle Covid-19 producten voorrang kregen om de pandemie te kunnen bestrijden.

Naast de exponentiële toename aan de behoefte van gesteriliseerde producten met gammastraling is de beschikbaarheid van Cobalt 60 ook een probleem. Door de beperkte concurrentie van betrouwbare aanbieders hebben we de continuïteit kunnen blijven garanderen door samen te werken met meerdere sterilisatiebedrijven en onze producten te laten valideren in meerdere gamma sites doorheen Europa.

Begin 2021 hebben we contact opgenomen met enkele klanten en zijn we overgegaan tot het valideren van onze producten door middel van X-ray in plaats van gamma bestraling.

Deze beslissing heeft meerdere voordelen:

- Continuïteit van sterilisatie, naast gammastraling
- Actueel geen volumebeperking voor onze klanten
- X-ray is niet afhankelijk van Cobalt 60
- Doorlooptijden van bestellingen zijn gereduceerd
- De verhitting van de producten is lager dan bij gamma straling
- Groenere manier van bestralen tov van gamma straling

Hebt u vragen over deze vorm van bestralen of hebt u problemen met het bekomen van gesteriliseerde producten? Neem vrijblijvend contact op. Carfil Quality helpt u om oplossingen te zoeken voor uw problemen.